Desiree

Algemeen

Mijn naam is Desiree van Bergen, ik ben 23 jaar oud en woon in Rockanje. Vanaf mijn 7e jaar ben ik actief bezig met paarden, van manege-lessen tot een eigen paard. Daarnaast train ik tegenwoordig ook paarden van andere mensen, om mijn kennis en kunde uit te breiden. De trainingspaarden en mijn eigen paard staan gestald op de pensionstal Neville Stables.

Dieren

Op jonge leeftijd trokken naast paarden, ook andere dieren mijn aandacht. Ik ben dus altijd omringd geweest met diverse diersoorten. Het trainen van dieren zat al jong in mijn bloed. Geiten leerde ik op tonnen springen, kuikens maakte ik hand tam, kippen kwamen op commando naar mij toe, katten leerde ik zitten en pootjes geven.

Passie

Mijn passie voor dieren heeft ervoor gezorgd dat ik na het behalen van mijn VMBO-diploma naar het MBO Dierverzorging doorgestroomd ben. Die opleiding bood mij de mogelijkheid om veel ervaring op te doen met verschillende dieren, onder andere door diverse stages in binnen- en buitenland. Uiteindelijk bleek ik nog steeds het meest geïnteresseerd in paarden en heb ik ervoor gekozen om meerdere paard-gerelateerde stages te lopen ter verdieping van mijn paardenkennis. Enkele voorbeelden hiervan zijn: paardenpensions, Parelli Working Student Periods en een paardenmelkerij stage.

Studie

Na mijn MBO-opleiding besloot ik om verder te studeren, met als gevolg dat ik ben begonnen aan de opleiding Dier- en veehouderij aan de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch. Naast mijn studie aan de HAS volg ik ook al drie jaar de studie Parelli Natural Horsemanship, waarbij ik inmiddels level 3 Freestyle behaald heb.

Portret_DesireeHorsemanship en witte Arabier

Facebook

Voor eventuele lesdagen, evenementen of cursussen!

Instagram

Volg mijn verhaal die ik met passie deel over het communiceren met paarden!

YouTube

Check de video's die ik maak in mijn creatieve buien! ;D

"Passionate about bonding with horses."